Wednesday, May 31, 2006

egy kis konyha>:))

FEKETE LEVES (recept)
Afrikai gyászétel
Hozzávalók: négy fej dzsungava, 3 deci uhuru, két gerezd hogadzse, egy szomorú varázsló(nyaszeföldi ha van), 2 üvöltés, három másik, 40 deka Mbwana, fekete párduc, nagykendő, üveg-gyöngyhagyma, 15 perc tánc, megint, temetés.
A dzsungavát teljes erőből megszámoljuk. Ezután hozzáadjuk az uhurut, a hogadzsét, a Mbwanát, és megnézzük mennyi jött ki. Ha több mint a fele, csak a színe más. Ekkor lassan csukott szemmel (men ám hirtelen húnyva!) beletesszük a párduc színét. Ha nincs, jó a nagykendő is.
Most már csak alkalmat kell csinálni: a varázslót üveg-gyöngyhagymával addig vigasztaljuk, míg beledöglik.
Táncolva tálaljuk. Ki.

UNIVER...
Hozzávalók: 25 deka, 5 jó nagy, 3 csipet vagy 2 teáskanálnyi reszelt.
Töltelékhez: másfél gerezd, 2 kisebb.
A töltelék ekészítési módja: tíz perc után hozáadunk lassú keverés mellett apróra vágva, amennyi felvesz.
Az elkészítés módja:a tölteléket beletöltjük a töltenivalóba.
Tálalás után fogyasztjuk.

TÖLTENIVALÓ
Hozzávalók: ......................., ..........., ................. és ................. meg egy kicsi ........................
Az elkésítés módja: a ..........................-t agészben beletesszük és ...............-jük, mejd kicsit .......-ni.
Ezután egy ....................-tyük miküzben ......................-nyuk a .....................-tot is. Ha már ................-tyedt, ne várjunk a ..................-gyal tovább. Friss......................-nyel ...............-juk.

2 Comments:

Blogger Tia said...

jujj

1:36 PM  
Blogger gav said...

ugyeee>:)))

11:49 PM  

Post a Comment

<< Home